Friday, April 20, 2007

A második nap


















Megint frissítettünk!
A mai nap délelőttje pihenéssel és bevásárlással zajlott, mert Zsozsónak csináltunk ebédet. Jól sikerült, olyannyira, hogy jutalomból elmentünk egy kis túrára (sajnos csak egy fél délutánunk maradt), minek keretében ellátogattunk Írország legmagasabban fekvő kocsmájába - a Johnny Fox-ba. Erről, és az útról láthattok pár képet.
Ha van valami kérdés, írjatok nyugodtan, de nem írok megint hosszabban, mert újabb dolgunk akad néhány doboz sör jóvoltából, nem is beszélve a helyi Bailey's és Jameson whiskey nyújtotta örömökről. Úgyhogy holnapig búcsúzom, remélem fel tudunk időben kelni, mert elég hosszú napunk lesz. Elöljáróban annyit, hogy a leghíresebb Ír szórakozóhelyen zárjuk az estét, ajjaj...

2 comments:

KoRner said...

Baromi jók a fotók! Csak így tovább. A képeket meg nem kell egyesével kommentálni, majd itthon utólag is megteheted. Nem érdemes ilyesmire vesztegetni az időt.

Azért az 1000-1200 forintos sör kicsit durva. Mondjuk az ő fizetésükhöz képest már nem nagy szám. Tényleg az ilyen kenyér, tej stb. alapvető élelmiszerek normál boltban mennyivel drágábbak mint nálunk?

Ja és igen a konyhában valóban nem kell félteni téged, én tanúsíthatom! Nagyon finom 'másnapi' ebédet csináltál nekem:)

M

Mohai Balázs said...

Köszi, igyekszünk.
A kaja valóban jó lett, de hozzá kell tennem, hogy este még finomabbat ettünk, és ezt nem fogjátok elhinni. Bementünk egy sima kínai gyorsba, és valami olyan minőségű ételeket kaptunk elvitelre, amit itthon csak a legdrágább éttermekben osztanak. Színtiszta húsok voltak igazi zöldségekkel és szuper öntettel.. Aki evett már otthon kínait, az tudja, hogy miért vagyok most ennyire oda.
Az árak mindenképpen magasabbak mint nálunk, minimum a duplája,de az itteni fizetések mellett valószínüleg nevetségesek. Egy kenyér 2-3 euro, boltban az átlagos sör 2 euro. A heti buszjegyünk 20 euro volt. Vettünk egy ropit, ami a nógrádi ropogós közelébe sem ér, és 1,50 euro volt, ami ugye majd' 500ft..(kiscsomag) Most más nem jut eszembe, de majd nézek konkrét árakat.